De fleste mekaniske ure er i dag solgt med et automatisk movement. Disse ure behøver ikke andet end at blive brugt til at få dem kørende. Men hvordan virker et automatisk ur? Skal man bruge en urbevæger til uret hvis man ikke bruger det så ofte? Er der mere du har brug for at vide? Læs med her og få svar på dine spørgsmål samt se et udvalg af mekaniske ure.

Hvad er et mekanisk automatisk ur?

Et automatisk ur bevæger sig “automatisk” eller af sig selv. Selvfølgelig er dette ikke ment bogstaveligt siden uret skal have sin energi fra noget. Automatiske ure får sin energi ved at man har dem på. Selvom de første automatiske ure blev set i starten af 1800-tallet, så er blev det set som et niche produkt helt indtil starten af det 20. Århundred. Uret blev skiftet ud fra et lommeur til et armbåndsur og tiden var endelig kommet til at det automatiske selvbevægende ur fik sit gennembrud. 

Hvordan virker automatisk bevægelse?

Manuelt ure er trukket op ved hjælp af kronen på siden af uret og så er der det automatiske ur. De automatiske ure et roterende maskindel som er lavet af et tungt materiale, som kunne være guld eller platinium, så det er stærkt nok til at kunne bevæge sig af sig selv. Eftersom man har det på armen, så bliver uret sat i en svingende kræft som giver uret bevægelse. Nogle ure af en bagside af glas, så du kan se hvordan det automatiske ur virker.

Kan og skal du bevæge dit automatiske ur i hånden?

Dette kommer meget an på hvilket ur man har. Det er ikke alle automatiske ure som har en manuel bevægelses funktion. Når de automatiske ure stopper med at tikke, så skal du bare ryste det lidt, sådan giver du bevægelse i uret igen. Udover dette så er de fleste nye ure også i stand til at blive trukket igang via kronen. Det er mest praktisk hvis du ikke bruger dit ur så tit. 

Categories: Blog