Denne guide til køb af smartwatch nedbryder alle de forskellige faktorer, du bør overveje, når du beslutter, om Apple Watch, en Fitbit eller tilbud fra andre top bærbare producenter er det rigtige for dig.

Smartwatch-købsvejledning: 5 hurtige tips

  1. Køb ikke et smartwatch uden at bekræfte, at det fungerer sammen med din smartphone. For eksempel fungerer Apple Watches kun med iPhones. Googles Wear OS-platform og Samsungs Tizen-ure fungerer med både Android-telefoner og iPhones, men med færre funktioner, end hvis du bruger dem med Android-enheder.
  2. Vælg et ur med en pulssensor og GPS (for at spore dine løb f.eks.), hvis du er en motion-type.
  3. Vær opmærksom på den nominelle batterilevetid, når du handler. Hybrid-smartwatches, der ligner mere analoge ure, har tendens til at have den længste batterilevetid, men de har ikke berøringsskærme.
  4. Kontroller, at urbåndets lås eller spænde er let at bruge og let at bytte. Sørg også for, at det er let for dig at finde en ny rem.
  5. Valget af apps er en faktor, men det er ikke så vigtigt som kompatibilitet, design og andre funktioner.

Smartwatch købsvejledning: OS og telefon kompatibilitet

Fordi de fleste smartwatches er designet til at fungere som ledsagere til din smartphone, er enhedskompatibilitet meget vigtig. For eksempel fungerer Samsungs Tizen-drevne Galaxy Watch og Galaxy Watch Active 2 med flere Android-håndsæt såvel som iPhones. Selvom du skal bemærke, er det lettere at bruge disse ure med en Android-enhed og specifikt en Samsung. Fibit Versa 2 fungerer lige så godt med Android-telefoner som med iPhones. Android-telefonejere får en ekstra funktion: hurtige svar på indgående tekstbeskeder.

Googles Wear OS kører på smartwatches fra Fossil, LG, Huawei og andre. Det er mest kompatibelt med Android-smartphones, selvom nogle fungerer med iPhone med begrænsede funktioner. Google gør det nemt at kontrollere, om din smartphone er kompatibel: Gå bare til wearos.google.com/wearcheck/ fra din smartphone-browser.

Ikke overraskende fungerer Apple Watch kun med iPhone. Den forudinstallerede Apple Watch-app til iPhone er, hvor du finder watchOS App Store. Der kan du installere urversionerne af dine foretrukne iOS-apps eller finde nye: Butikken indeholder alt fra spil til fitness-tracking-apps til udvidelser af dine mest anvendte produktivitetsapps, så du kan få Slack-underretninger eller se Trello-kort.

Bundlinjen, køb ikke et smartwatch, medmindre du ved, at det fungerer sammen med din smartphone.

Smartwatch-købsvejledning: OLED vs. LCD-skærm

De fleste smartwatches bruger en farverig LCD-skærm eller AMOLED-skærm, som giver dig mulighed for at se fotos, apps og andet indhold i rigere farver og har tendens til at være lysere. Afvejningen er kortere batterilevetid, selvom producenter af smartwatch forbedrer enhedernes effektivitet. Nogle kan vare flere dage, hvis ikke uger, men du vil vælge en sort-hvid skærm, hvis du vil have den længste udholdenhed.

Priser smartwatches tilbyder skarpe OLED-skærme i stedet for LCD-skærme for at give mulighed for slankere design. Apple udviklede sin første OLED-skærm for at gøre første generation af Apple Watch så tynd som muligt. Men det skal bemærkes, at Samsung oprettede den første OLED-smartwatch nogensinde, Galaxy Gear, i 2013.

Smartwatch-købsvejledning: Touchscreen vs. touchless

At vælge en berøringsskærm på din smartwatch ser ud til at være en no-brainer. Men det kan være svært at vælge emner på en mindre berøringsskærm, og nogle af de gestusbaserede grænseflader er ikke intuitive.

WearOS gør et godt stykke arbejde med at præsentere kortbaserede underretninger, som du nemt kan afvise med et stryg, men der er meget strygning involveret for at komme til andre apps og muligheder i apps. Du kan dog skifte mellem kort med et håndled.

Apple valgte en combo-tilgang til Apple Watch, der tilbyder en berøringsskærm og både en digital krone og sideknap på højre side. Du kan bruge kronen til hurtigt at zoome ind på indholdet eller til at rulle, og skærmen bruger Force Touch, som kender forskellen mellem et tryk og et langt tryk. Et tryk på sideknappen bringer dig til din dock af ofte anvendte apps.

Samsung Galaxy Watch og Samsung Gear 3 har en ramme, som du roterer for at rulle gennem menuerne. Disse bruges i kombination med berøring.

Udvalgt mærke: Apple Watch

[fusion_woo_shortcodes][product_category category=”apple watch” limit=”32″ columns=”4″ orderby=”date” order=”desc”][/fusion_woo_shortcodes]